Groepenkast uitbreiden

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Den Bosch?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Uw groepenkast uitbreiden, kan dit zomaar? In sommige gevallen is het verstandig uw groepenkast te vervangen. In andere gevallen kan een uitbreiding voldoende zijn. Wanneer kiest u voor welke optie? En wat is er allemaal nodig voor een uitbreiding?

 

Uw groepenkast uitbreiden, waarom?

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om uw groepenkast te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de kast verouderd is of niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. In andere gevallen kan een uitbreiding van de kast voldoende zijn. Wanneer kiest u voor welke optie?

 

Wanneer kiest u voor een vervanging?

Een groepenkast vervangen is in sommige gevallen de beste optie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer:

-De kast verouderd is. Dit zorgt ervoor dat de kans op problemen toeneemt.

-De kast niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er sprake is van een oudere kast met slechte aarding.

-De kast niet meer toereikend is voor het aantal apparaten dat u wilt aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u een aantal nieuwe apparaten wilt aanschaffen of wanneer u uw bestaande apparaten wilt vervangen door nieuwere, energiezuinigere modellen.

 

Wanneer kiest u voor een uitbreiding?

Een uitbreiding van de kast is in sommige gevallen de beste optie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer:

-De kast nog in goede staat is.

-De kast voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.

-U slechts een beperkt aantal nieuwe apparaten wilt aansluiten of wanneer u slechts enkele van uw bestaande apparaten wilt vervangen door nieuwere, energiezuinigere modellen.

 

Wat is er nodig voor een uitbreiding?

Wanneer u ervoor kiest om uw groepenkast te gaan uitbreiden, is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Er moeten namelijk een aantal zaken in acht worden genomen, zoals:

-De kast moet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Dit betekent dat de kast over een goede aarding beschikken. Als de kast niet over een goede aarding beschikt, moet deze worden aangepast of vervangen.

-Het aantal groepen in de kast moet toereikend zijn voor het aantal apparaten dat u wilt aansluiten. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een extra groep toe te voegen.

-De capaciteit van de kast moet toereikend zijn voor het totale verbruik van alle apparaten die op de kast zijn aangesloten. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de kast te vervangen door een kast met een hogere capaciteit.

 

Kies voor een ervaren elektricien

Het is belangrijk om te kiezen voor een ervaren elektricien wanneer u uw groepenkast wilt uitbreiden. Een ervaren elektricien kan namelijk advies geven over de beste optie voor uw situatie en zorgt ervoor dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat uw kast veilig is en voldoet aan alle huidige veiligheidsnormen.

 

Wat zijn de voordelen van een nieuwe groepenkast?

Als u ervoor kiest om uw groepenkast te vervangen, heeft u de keuze uit een aantal nieuwe groepenkasten. Nieuwere groepenkasten beschikken over een aantal voordelen, zoals:

-Nieuwere kasten beschikken over eigenaresselement geroteerde aansluitklemmen. Dit zorgt ervoor dat de kast makkelijker te installeren is.

-Nieuwere kasten beschikken over een hoger aantal groepen. Dit betekent dat u meer apparaten op de kast kunt aansluiten.

-Nieuwere kasten hebben een hogere capaciteit. Dit betekent dat u meer energiezuinige apparaten op de kast kunt aansluiten of dat u uw bestaande apparaten harder kunt gaan gebruiken.

 

Offerte voor de groepenkast uitbreiden

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het uitbreiden van uw groepenkast? Vraag dan een offerte aan bij onze ervaren elektricien. Wij helpen u graag verder!

groepenkast uitbreiden
Call Now Button